perjantai 11. kesäkuuta 2010

Tokoharkkaa Nasta, Lala ja Sande.

Eilen oli taas vuorossa parittomien viikkojen kilpatokoharkat tällä kertaa Sepänkylässä ja vetäjänä Satu.
Ensiksi otin Nastan, jonka kanssa halusin harjoitella koemaisesti tulevaa 7.7. tokokoetta varten. Otettiin yhtenäisenä rimpsuna seuraaminen, maahanmeno ja luoksetulo, jonka jälkeen annoin super palkan. Seuraaminen taluttimetta meni hienosti oikealla paikalla, toki perusasennot olisivat voineet olla suorempia. Maahanmeno meni suorastaan upeesti ja luoksetulo oli sellasta Nastan norm vauhtia, vinolla alku-ja loppuperusasennolla. Tuon alkuperusasennon olisin voinut hyvin korjata, mutta empä hoksannut.Kiitos taas Merille filmaamisesta :)  Lalan kanssaa otettiin seuraamista ja loppuakohti tuntui että löysin oikean tavan palkata ylhäältä alas niin että Lala ei etene tuossa palkkausvaiheessa vaan oikeastaan hieman parantaa sen paikkaa, nyt vain treenaamaan jotta tunne vahvistuu :) Otettiin myös luoksetulo, jossa saisi selvästi enemmän vielä treenata odottamisvaihetta ja palata useampia kertoja takaisin koiran luo palkaamaan, koska Lala odottaa aika rauhattomana sivulle -käskyä.

Kun oltiin valmiit tyttöjen harkoissa lähdettiin Koivulhateen, jossa alkoi Sanden tokoharkat.
Aluksi käytiin läpi luoksepäästävyys, siinä ollaan jo päästy niin pitkälle että koira istuu palkalla vierelläni kun koutsi käy kättelemässä. Sitten käytiin läpi edelliskerran läksyt. Meidän kohdalla, ensiksi lyhyet seuraa, istu, seuraa, istu harjoitus, joka meni aivan mainiosti. Sitten otettiin seuraamista ja vielä on hivenen hakusessa käden koukistustekniikka (Sande huomattavasti isompi verrattuna kouluttamiini tyttöihin), jotta Sande ei ottaisi yhtään etäisyyttä minuun ja pysyisi suorassa koko ajan. Sivulletuoa otettiin myös ja edelleen hivenen laiskaa ja hidasta, jonka lisäksi jää vielä aika kauaksi minusta sivusuunnassa. Tuohon tuli hyvä idea harjoitella sitä lelun kanssa, koska silloin Sande syttyi aivan eri tavalla. Eli nyt aluksi harjoitellaan vain itse sivulla kääntyminen ja sitten lelu lentää. Seuraavana askeleena on lelulla vikkelä kääntyminen sivulla ja istuminen, jonka jälkeen lelu lentää ja leikitään. Uutena otettiin seisominen, joka näyttäisi Sanden kanssa helpoiten olevan harjoiteltavissa sivulla houkuteltuna ja siitä käden avustuksena vain "seiso"-käsky, poika pysähtyy heti niille jalansijoilleen. Kokeitiin muutenkin seiso sanan ymmärrystä edessä, vapaana sivussa, niin kyllä sana on jäänyt aika hyvin Sandelle päähän kun ollaan harjoiteltu näyttelyseisomista ja tietää mitä silloin tehdään.
Seuraavaan kertaan harjoitellaan edellen seuraamista, lelun kanssa sivulletuloa/käännöstä ja seisomista. Seuraavan kerran tavataan parin viikon päästä Vöyrillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti