keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Paimenkoirayhdistys

No niin eiköhän sitä meikä sitten innostunut oikein kunnolla ... ihmettelen kovasti etten ole käynyt missään koirineni paimentamassa viiteen vuoteen, niin kivaa touhua tuo on seurata koiran sisäisten viettien / vaistojen toimivan.

Liityin juuri alueellamme toimivaan paimenkoirayhdistykseen, jotta päästäisiin jatkamaan uutta mielenkiintoista toimintaa ... niin ja saas nähdä josko meille tulee ensi kesänä muutama lammaskin (3-5 kpl olisi varmaan sopiva lauman koko) ...  hivenen asiasta on jo puhuttu, mutta ensiksi pitää opiskella minkälainen eläin on lammas ja minkälaista ylläpitoa: hoitoa, ruokintaa jne. ne tarvitsevat. Niin ja tietysti myös pitää löytää hyvä lähellä oleva lammastila, josta voisi lampaat kesäksi vuokrata - ehdottomasti paras tapa olisi ottaa lampaat vain lainaan, jolloin niillä on palautusoikeus :) Katsotaan rauhassa tulevaa, voi hyvinkin olla, että koirillemme riittää tarpeeksi "työtä" eri harrastusten parissa ja jos sen lisäksi päästäisiin suhteellisen usein eri tiloille vierailuille kehittämään taitojamme, niin sitten ei ehkä omia kesälampaita tarvitsisi hankkia.
Tänään liityi Vasa Läns Vallhundförening´n, jonka kautta olisi mahdollisuus päästä jatkamaan jo hyvin alkanutta paimennusharjoittelua :)

Tässä pikkasen infoa yhdistyksestä: http://www.rafbacken.fi/kontaktuppgifter.html
Heillä on myös sivu Facebookissa:
http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/pages/Vasa-Lans-Vallhundsforening/324514937532



Aiemmassa blogitekstissä kirjoitinkin jo hivenen aikaisemmista paimenmahdollisuuksistamme koiriemme kanssa.
Rasmus kävi katsomassa lampaita jo kypsemmällä iällä kesällä-04, kuten myös Salli  kesällä-04.
Essi käväsi katsastamassa lampaita ja ankkoja syksyllä-05.
Nasta on kävässyt pariin otteeseen tapaamassa lampaita syksyllä-03 ja sitten vielä uudelleen kesällä-04.
- ehdottomasti pitää vielä käydä uudelleen, koska intoa oli hienosti ja rohkeutta myös.
Sunin ensimmäinen kerta oli syksyllä-05 ja uudelleen nyt kesällä-10.
 - eka kerta oli aivan upee, joten hivenen olin pettynyt tämän kertaiseen suoritukseen, mutta voipi olla että tuo ruskean lampaan raju puskenta teki Sunille epäilevän mielen ja siksi ei päässyt tällä kerralla kunnolla vauhtiin. Mielestäni Sunin kanssa voisi kyllä kokeilla vielä uudelleenkin, koska tiedän tässä koirassa on sitä jotain :)
Fennin ensikerta oli nyt kesällä-10.
- Fenni oli olemukseltaan ja vauhdiltaan melkin kuin Suni sen ekalla kerralla, joten odotukset ovat suuret. Ehdottomasti tullaan Fennin kanssa tapaamisia uudelleenkin.

Näiden lisäksi olisi erittäin mielenkiintoista päästä kokeilemaan myös Sanden ja Seren kanssa, katsotaan mitä saadaan aikaan.Mutta ainakin Fennille seuraa varmaa jatkoa, kuten myös Nastalle, kunhan sopiva paikka/aika löytyy.

Tässä jo aiemminkin olleet linkit meidän paimennus sivuista:
http://www.netikka.net/care_bears_kennel/kuva.htm
http://www.netikka.net/care_bears_kennel/paimennus.htm

Sitten uusimmat kuvasivut Sunin ja Fennin harjoituksista ... videoakin tulossa pian.
http://carebearskennel.blogspot.com/2010/06/suni-lampaat.html
http://carebearskennel.blogspot.com/2010/06/fenni-lampaat.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti