maanantai 7. kesäkuuta 2010

Lalan kanssa Mika Moilasen opissa, päivä2

Toisena päivänä aloitettiin lämmittely/virittely harjoituksella. Pillin vihellyksestä liikkeellee avomaalla koiran kanssa ja aina pillin puhalluksesta täyskäännös ja "stop" sanasta liike seis ja pillillä taas juttu jatkui. Tehtiin juttu kolmen syklissä 45 sek ja palautumistauko, taas 45 sek ja palautumistauko, viimenen oli kovin vääntö kesto 30 sek.
Seuraavaksi otettiin kunnon vaativaa vääntöä 6 esteenradalla, joista 12 esteen rata. (vasemmalla)

Kolmantena juttuna otettiin Lalalle ensin esteen ylitystä koira oikealla puolella, jouduttiin olemaan hyvinkin tiukkoja käytettiin sekä suullista EI -käskyä että käsin laitettiin istumaan. Aluksi otettiin yhden esteen yli ja palkka odottamassa ja sitten 2 estettä, jossa takana nami (Mika vartioi ja vahvisti lopussa palkkausta).
Neljäntenä otettiin 4 esteen tähtiasetelmassa aluksi myötäpäivään hienoja suorituksia. Ja siitä lennossa vaihdettiin suuntaa, jossa ensimmäinen nami "tässä"-kutsun jälkeen ja siitä yksi hyppy vastapäivään. Jos onnistui niin siitä toinen nami. Jos taas ehti pyörähtää EI ja otettiin yksi este vastapäivään jos onnistui palkka muutoin pyörähdyksestä kielto. Taas aloitettiin myötäpäivään ja annettiin seuraava mahdollísuus.
Viimeseksi otettiin esteharjoittelua kepeillä 1. tehtiin kuten norm. tehty, 2. ohjaajalle etäisyyttä esteestä. 3. ohjaajalle etäisyys esteestä + vedätystä noin 1m edstä (tuotti Lalalle 2 viim välin pois jättöä = johon avuksi hidastus muutama keppi ennen loppua ja sitten parin viimeisien avustus). 4 ohjaaja jää taakse noin 1m, muuten Lala suoritti todella hyvin, mutta parin yrityskerran jälkeen se jäi odottamaan ihan viimeisellä välillä apuja = pieni kiihdytys ja avunanto :)
Vielä tärkeitä muistettavia asioita:
Kun koira oikealla puolella palkka oikeasta kädestä.
Pidä kädet alhaisina, vakaina ja jähmeinä.
Kun tiivis 4 esteen tähtiasetelma toimii molempiin suuntiin voi tähtiasetelmaa laajentaa kauemmaksi keskipisteestä.
Joten pitääpi ottaa ja rakentaa itselle 4 hyppyestepria, jolloin on helpompi ottaa pieniä juttuja pihassa.
Paljon onnistuneita toistoja tarvitaan, jotta voitaisiin purkaa noin voimakas tottumus pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti