torstai 10. kesäkuuta 2010

Sanden 5. agiharkka.

Eilen oltiin Sanden kanssa jo viidensissä agilityn alkeiskurssin harkoissa.
Uutena esteenä lähdettiin tutustumaan keinuun, käytiin sitä läpi juuri kuten viikonloppuna Mika Moilaselta opittiin, päästiinkin jo siihen asti että keipu kippaa jonkin verran. Eli apuohjaaja pitää koiraa hihnassa ja ohjaaja laittaa nameja ensiksi ihan vain keinun alakontaktille ja käskyttää koiraa "keinu", jolloin koira käy ottamassa namin ja sen jälkeen kun on kääntymässä ohjaajan jo laittaa seuraavia nameja keinulle, jolloin koiralle jää ihana into tulla uudelleen kokeilemaan, koira tosiaan käännytetään hihnassa takaisin. Seuraavaksi on jo pari namia ja käytetään koira hivenen ylempänä ja seuraavaksi vielä useampi nami ja seuraavaksi koira tulee jo niin pitkälle että keinu lähtee kippaamaan ja tuossa vaiheessa ohjaaja pitää keinun sivusta kiinni ettei se kippaa kokonaan ja samalla varmentaa koiran tunnetilaa namittamalla kädestä. Ensikerralla kokeillaan josko jo päästäisiin koko keinu suoritettua :) Sande oli erittäin innokas tulemaan keinulle, joten no problems :)
Otimme vastapainoksi puomia muutaman kerran, Sande sai ekaa kertaa kulkea ihan omaa vauhtia ja hinku ylös oli suuri että ihan piti väkiste viedä se hivenen kauemmaksi jotta puomille tulo olisi suora. Meillä oli taas namialusta puomin lopussa, niin että loppuasennosta jossa koriaa kehutaan/syödään on ns. 2on/2off.
Otettiin myös muutama kerta A:ta, joka sekin meni todella hyvin, vaikka Sande olikin vielä kytkettynä, niin oli hihna löysällä paitsi ihan pikkasen himmasin alastulossa, jotta pääsee sopivalla vauhdilla namialustalle kehuttavaksi :)
Toisena uutena esteenä otettiin pussi, siitä Sande oli ihan innossaan ja ehdin ihan vähän avaamaan toista päätä kun Sande sieltä jo pööhälsi läpi, otettiin muutamia toistoja ja voimme suorittaa tuon jo saman aikasisesti itse lähettäen. Sande = Super-poika :o)
Lopuksi muuta otti vielä pienen radanpätkä, mutta me tyydyttiin vain katselemaan toisten surituksia sivulta. Rata sisältäen hyp-hyp-uputki-puomi-hyp.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti