perjantai 18. kesäkuuta 2010

Epis toko.

Blääh :(  on varmaan paras kuvaamaan meidän onnistumista ts. epäonnistumista.
No Nasta oli jo hakiessa sitä vanhempieni luota kovin vedoton ja rauhallinen (vietti siellä päivän kun olin töissä). Eikä se siitä piristynyt, joten päätinkin että nyt vedetään kotiin niin luoksepäästävyys että paikallamakuu, joiden kanssa ollaan taisteltu kun Nasu on niin innokas tutustumaan niin uusiin ihmisiin että koiriinkin. No tuossa onnistuttiin eli luoksepäästävyydestä 10 (ei edes liikahtanut kun tuomari tuli luo). Paikallamakuu oli varma, niinkin varama että nousi istumaan vasta toisella käskyllä, josa pisteitä 8.
Numeromme oli 2, joten saatiin hetki odotella sivussa, yritin innostaa Nastaa, mutta eipä tuo siitä virkistynyt, joten vedettiin suorituksemme hyvin alavireisesti. Kytkettynä seuraaminen meni vielä jotenkin, mutta sitten irti ollessa alkoi Nasta jätättämään hirveesti ja istumisiakin jäi varmaan suorittamatta. Liikkeestä maahanmeno jäi istumiseksi (vaikka tuo on ollut yksi meidän varmimmista liikkeistä), luoksetulosta saatiin 7 (vaikka piti käskyttää uudelleen kun jäi kauas viereltä). Seisominen, jota Nasta ei osaa tulikin yllätykseksi tehtyä (käytin toki käsiapua ns. tuplakäsky). Hyppyyn Nasta ei irronnut ollenkaan, joten otin sen loppujen lopuksi käsiohjauksella, jotta sain koiran esteen yli, no liikkeen loppuosa meni kyllä sitten hyvin. Kokonaisvaikutelmassa tuomari tuumi, että koira oli kovin vaisu ja haluton, joka piti täysin paikkansa. Näin tällä kertaa.


Merenkurkun Noutajat olivat valimistautuneet hienosti palkinnoin, joten vaikka me ei ns tulosta saatukkaan ja kun oltiin sillä ALO-luokan 3. niin saatiin pokaali ja pedigreen herkkutikkuja :) 
Tultua kotiin huomasin että Nasta keventää vasemmalla takajalalla, eikä sillä ollut halua syödä päivän ruokaansakaan (toki kokeiden yhteydessä namit ja pedigreeluu kelpasi hyvin), joten otin sen mukaani sisälle ja tarkkailin illan. Selvästi noustessa makuulta/istueltaan seisomaan se käyttää etupään painatusta kovasti ja hivenen keventää kulkiessaan tosiaan vasemmalla jalalla :(  Nyt otetaan rauhassa ja katsellaan miten alkaa menemään. Jos pahenee, niin pitää käydä näyttämässä ... kävihän tietysti jo pienessä mielessäni myös se että jos sillä olisi tulossa kohtutulehdus. Tuo pelko siksi että Salli aikoinaan ei näyttänyt kohtutulehdustaan millään muulla tavalla kuin että se ontui takajalakaansa.
Katsellaan miten menee, ensi viikon torstai on viimenen päivä ilmottautua Vöyrin TOKOkokeisiin, joten sitä ennen pitää päättää mitä tekee. Koasti haluttaisi päästä virallisiin kokeilemaan Nastankin kanssa, josko sieltä voisi saada tuloksen edes sen kolmannen palkinnon, johon meillä on innokkaampina päivinä hyvinkin mahdollisuus :) Toki jos nyt Nastan koe pitää siirtää syksymmälle, niin ehkä käyn sitten Lalan kanssa tuossa Woff´n virallisessa yö kokeessa. Olen myös sunnitellut mennä Fennin kanssa Mölli-luokkaan Woff´n 1.8. epiksiin :O

** Kuikas ollakkaan Nastalla todettiin maanantiana 21.6. ultrassa märkäkohtu / alkava kohtutulehdus, joten halusin että se leikataan vielä samana päivänä. Leikkaus meni hyvin ja Nasta oli jo seuraavana aamuna virkeämpi **
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti