perjantai 22. lokakuuta 2010

Tokoharkkaa - Sere & Sande, jäi tosi upee fiilis :)

Yhteisharjoitus luoksepäästävyys ja paikallamakuu Elsa ja Sere samaan aikaan.
Luoksepäästävyydessä tehtiin lähestymisharjoituksia/häiriötä, namittaen koiraa koko ajan. Paikallamakuun tein kuten ennenkin jätin edestä ja otin yhden askeleen taakse ja kun aika täysi vapautin maasta.

Yksilöharjoituksissa otettiin Sere kanssa imutusta aika pitkäkin matka, tyttö hyvin innokkaana kiinni minussa ja suorassa kulkien :)
Seisomisharjoituksia otettiin niin että Sere sai tarjota seisomista ensiksi ihan ilman itse käskysanaa ja palkattiin siitä. Kun tuota oli toistettu aikalailla liitettiin Seren seisahtaessa siihen "seiso" käsky ja nami lentää. Nopeaa tyttö alkoi tarjoamaan oikeaa asiaa :)
Otettiin liikkeestä maahanmenoja edellis kerran tyyliin ja hienosti meni sekin, tulee tarkkoilla omaa kroppaa suoruutta ja käden suoruutta. Otetiinkohan vielä jotain muuta ....?

Sanden vuorolla, kun otin pojan autosta se kävi pissillä ja vautsi vau se tuli itse ilman namia kädessäni tarjoamaan sivulla istumista! Jeeee :) Koska tuosta niin yllätyin pitihän sitä kokeilla antaa tehdä toisenkin kerran ja kyllähän poika sen teki :)
Sitten aloitettiin harkat, aluksi yksin ollessa luoksepäästävyyttä, lähestymisharjoituksin/ häiriöin, hyvin meni. Viime kerrasta mua oli jäänyt kaivertamaan yrityksemme takapalkasta, joten halusin kokeilla sitä uudelleen seisomisharjoituksessa, jeeee se toimii :) Käytettiin selvää alustaa, johon Meri laittoi namin Sanden nähden, sitten otin "tule" käskyllä Sanden lennosta mukaani. Ilman sivulla käskyä pieni pätkä vierellä ja sitten "seiso" käsky + apu vielä koiran puolisella kädellä. Pysähdyin myös itse ja nopeasti heti kun Sande pysähty annoin sille luvan mennä palkalle, VAU SE TOIMII ! Vielä annan namin apukädestä pysäyttäessä. Siten vaikeutettiin juttua pikku hiljaa, toisessa vaiheessa pikkasen kestoa. "seiso" käsky + nami, odotin vielä hetken käskyn jälkeen, toinen nami ja vasta sitten vapautin palkalle. Kolmanessa vaiheessa "seiso" käsky + nami, ototutin (laskien päässäni 1,2,3) ja vapautus palkalle. Meikä on aivan innoissaan, että takapalkka toimii näin mahtavasti, toki jos Sande olisi vapaana kävisi varmasti namin ottamassa ilman lupaa, joten ollaan tarkkoina. Kun tuohon saadaan vielä varmuutta seisomisharjoituksessa, niin voin ottaa takapalkan myös avuksi maahanmeno ja sivulla istumisharjoituksiin :)
Uutena otettiin luoksetulon paikalla istumista, koira sivulla käsky "odota" ja saman aikaisesti oikea jalka astuu eteenpäin ja vasaen käsi antaa namin ja palataan koiran sivulle. Vaikeutettiin vähän, käsky oikea ottaa pienen askeleen ja vasen siihen vierelle ja saman aikasiseti annetaan nami vasemmasta kädestä.
Toisena uutena otettiin liikkeestä maahanmeno, jonka kokeilin tehdä tuolla Seren kanssa hyväksi huomatulla tavalla, koira vauhdista vierelle, pikku matka (ei sivulla käskyä) ja pysähtyessä "maahan" käsky ja palkka lentää taakse, muutama kerta oli pikkasen hakua, mutta hienosti poika huomasi mitä halutaan:) Lisäsin vaikeusastetta jatkaen jalkojeni liikuttalua vaika pysähdyinkin ja käskytin maahan, sekin toimi. Sitten kokeiltiin kestoakin siinä vierelle edelleen tepastellessani. Otettiin ja korjattiin heti myös minun aseto, joka aluksi ylävartalo. Kyl on meikäläisellä vaikeaa kontrolloida niin monia asioita samaan aikaan. Otettiin pidemmältä matkalta luoksetuloa, vauhti ihan kiva joskus hivenen piti opastaa, jotta sivulletuloasento tui suora, matkaa oli parhaimmillaan ehkä 8m. Tosi paljon harjoiteltiin ja poika oli super tikkana koko ajan, vau jäi aivan super fiilis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti