lauantai 27. elokuuta 2011

Lala - tokoharkka

Eilen 26.8. oltiin Lalan kanssa kilpatokoryhmän harkoissa. Oltiin kentällä ekana ja otettiin omatoimisesti luoksetulon pysäytystä tällä kertaa kahden pitkän putken välissä, jolloin pyörimisliike estyi. Hyvin meni ja nyt sain (kun olin yksin) ensimmäistä kertaa myös tehdä sen niin että jätin Lalan istuen odottamaan, kutsu "tule" ja vain suullinen "seiso" käsky ja sitten heitin palkaksi vikisevän oravan :) Otettiin myös siinä hyppyä, jossa paluussa annoin pienen sormiavun, sekin meni tosi hyvin. Toki välillä neljällä laudalla otettuna pikkusen varpaat rapsasi esteeseen joko mennessä tai palatessa.
Muiden tultua paikalle otettiin heidän koirien kanssa haluamansa liikkeet / osat ja sitten lopuksi vielä otin Lalan kanssa luoksetulon pyäsytyksiä takapalkalla (lelu) ja käskytettyinä kaukot, nooudon (jossa tiputti muutaman kerran tullessaan vierelle). Taas tuli mysös esiin ongelma kun kapulaa annetaan minulle niin Lala kiihtyy aika lailla ja välillä häviää perusasennosta kohti kapulan tuojaa. Joten "odota" käsky jo ennen kapulan saantia että myös ennen heittoa! Viimesinä otettiin vielä hyppyä niin että harjoiteltiin myös sen lähestymistä sivulla liikkuen että itse liike ilman sormiapua, jeee hyvin meni. Liikkeestä maahan, joka myös meni tosi hyvin, alkuun valmistelu "mennään mammiin" ja sittten menoksi :) Siihen oli hyvä päättää tuo harkkakerta.
Nyt mietiskelen miten alettaisiin harkata tuota paikallamakuuta, joka on selvästi avoimen luokan liikkeistä se Lalalle vaikein. Ens kerralla kokeillaan suurempaa namipalkkaa niin että se on asetettuna Lalan lähettyville, jolloin se voi keskittyä siihen eikä minun katoamiseen....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti