keskiviikko 24. elokuuta 2011

Lala - agia & tokoa

Eilinen 23.8.
Lalan kanssa oltiin ylimääräisessä pm-joukkue harkassa, mutta nyt oli kyllä agiohjaukseni kohdaltani täyttä söhellystä. Heti alku lähti huonosti ja unohtui joksulinjan korjaava käsimerkki täysin, joten hienosti vedettiin pituudesta ohi sitten vielä kun esteet siinä tosi tiiviinä oli palauttaminen vaikeaa. Kepeille tullessa koira hävisi taakseni kun tein putken jälkeen edessä puolen vaihdon :( .... no worry .. AGILITY IS FUN ! Yritetään seuraavalla kerralla paremmin :)
Toka rata jossa siinäkin alku surkee, Lala ei seurannutkaan käättäni vaan oli menossa ihan muualle ... no sitten loppua kohden siellä oli vielä okseri, joka jätettiin suosiolla pois... ajatus on mennä muutamiin kisoihin vielä tänä syksynä ja sitä ennen niitä ei oksereita suoritella ... tulee sitten virallisilla radoilla vastaan jos tulee ja silloin rauhotetaan ja yritetään suorittaa huolella.
Ja eiköhän jo kolmantena päivänä alkanut sataa kun oltiin harkoissa, mutta eihän se meitä estä harkkaamasta ja loppuihan tuo sade ennen kuin agiharkat, joten sen jälkeen kun Eijan kanssa otettiin vähän tokotusta oli jo hyvä sää :)
Lalan kanssa otettiin taas avon luoksaria tällä kertaa ensimmäisenä .. EI hyvä idea! Lala oli aivan super kierroksilla ja kun yritin pysäytystä niin rauhottavana kuvitellut käsimerkki aiheutti vain lisää pyörimistä, argh! :(  No sentään tuon jälkeen kun otettiin kaukot ja jäävätliikkeet (maahan & seiso) onnistui ne super hyvin, joten ihan hyvä mieli kutenkin jäi :)
Myös nuo jäävien valmistelut onnistui hyvin:
Kauko-ohjaus = "kauko" jo ennen liikettä + jätettäessä
Liikkeestä maahan = "mennään mammiin"
Liikkeestä seiso = "mennään seisoon"
Nyt pitää vain keksiä uusi luoksarin valmistelusana kun aiempi "mennään lujaa" ei voida enään käyttää kun tulee tuo pysähdytys väliin...
Noutoon mulla ei ole valmistelusanaa, mutta näytän kädessäni kapulaa ja pistän rauhallisesti sivulle, jolloin käskytän "odota". Myös varmuudeksi ohjaajan valmiutta liikkeeseen sanon vielä "odota" ennenkö kerron olevani valmis.
Hyppyä ei otettu tällä kertaa, mutta jos perjantaiset tokoharkat ovat kentällä, niin sitten pitää taas pureutua että saan Lala etenemään enemmän esteen takana ennen istumista ja myös paluu hyppy niin ettei ehdi pyörähtää ennen hyppyä... hassu tyttö.
Käskyt avo hypyssä: "hyppy", "istu" ja "hyppy" viimenen pienellä käsiavulla vielä toistaiseksi, jotta tulee suoraan sivulle ilman pikku pyörähdystä esteen takana.
Eijalle kiitti illan tokotus seurasta! Tänään ei sitten taida tuota Lalan agiin tarvittavaa os.määrää (4 koirakkoa) tulla kasaan, joten tiedossa ehkä vain Sande agit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti