maanantai 16. toukokuuta 2011

Tokokurssi Nurmossa 14-15.5.

Olipa hyvä startti vuoden tokokursseille, osallistuttiin viikonloppuna Lappalaiskoirat Pohjanmaan järjestämään tokokurssiin, jonka vetäjänä toimi Jenni Ojala.

Lauantai - Lalan osiot:
Ryhmässä otettiin ensin takapään hallintaa. Aluksi kiepautettiin takapäätä ympäri niin että etutassut ovat paikalla ... tosi mukava ja sopiva harjoitus Lalalle, sitten kiepautettiin sillä tekniikalla koira sivulle, joka sekin meni hyvin. Sitten jatkettiin siitä vierelle kiepautuksen jälkeen seuraten peruttaa ja myös peruttaen pyöriä.
Vielä tuon jälkeen otettiin sivuttain liikkumista, joka yllätyksekseni toimi myös erittäin hyvin, notkea ja hoksottimet omaava koira minulla :)
Kaikki nuo oli tosi hyviä ja jotenkin erinomaisesti Lalalle sopivia jumppajuttuja :)

Yksilö juttuina otetiin Lalan kanssa kaukot ja nouto.
Kaukot:
Kuinkas ollaakkaan Lalan kaukokäskyt toimi vasta toisella, niin istumaan että maahan ...yleensä Lala on niin innokas että riittää pikku käsky ja tyttö pönkää vieterin lailla ylös. No nyt sitten kun teimme liikkeen toisenkin kerran niin sanoin aika pommekkaasti käskyn ja sitten Lala oikein pomppasi ylös niin että myös peppu irtosi maasta, näin saatiin esiteltyä pajon vanhoja ja uusia ongelmia.
Neuvoksi mahd kokeilla takaraajojen eteen laitettavaa rimaa ja jumpaten tehtyjä nami kuonossa liikevaihtoja.
Seiso-osioon avuksi opeta peruuttamaan, jolloin koiran edetessä noustessaan seisomaan voi koiran pyytää peruttamaan oikeaan paikaan taikka vähän kauemmaksikin!
Kokeiltiin peruutusharjoitusta klikkeri avusteisena ja hienosti lähti menemään :)
Nouto:
Tehtiin näyttö suoritus, jossa kaikki muutoin meni kuten normaalisti mutta koiran tullessa luo se ei edes istunut vierelleni, mutta itse kapulan luovutus meni ongelmitta.
Neuvoksi ilman kapulaa perusasentoharkkaa - jätä vähän vinoon vajaan askeleen päähän ja pyydä sivulle. Sitten takaa päin ja sen jälkeen liitä kapula siihen.
+ Lisäksi katsottiin vasemmalle käännöstä imutuksen avulla ... toimi erittäin hyvin kun vain ottaa ohjaavat askeleet ja käsitekniikka on paikallaan! Tällasia toistoja paljon .. muutenkin imutus takasin kuvioihin!

Muiden kanssa katsottiin hyppyä, johon kivasti tuli myös ideoita.
Jätä koira istumaan, mene esteen luo ja siitä pääset hyvin ohjaamaan koiran seisoma asentoon esteen taakse.
Myös irtoamista hypylle kahden hlö leikillä hypyttäen edes taas, osaavimmille voi myös liittää vinsta tulevatkin hyppysuunnat.
Tekivät myös perutuksia six-sax tolppien välistä ja peruuttaen niin että takajalat nostaa pepun ylös jollekkin penkereelle yms.

Sunnuntaina harjoituksissa oli mukana Nasta, joka vasta reilu viikko sitten oli leikkauksessa, mutta kun oli piretä ja toiminanhaluinen, niin pääsi mukaan pikku harkkaan.
Ensiksi otettiin ryhmässä paikallamakuu harjoitus häirinnän alla, jäin lähelle ja hienosti Nasta pysyi paikallaan vaikka muut liikkuikin ja kävivät palkkaamassa koiriaan.
Tehtiin myös tuon jälkeen makuulle meno harkkoja nämikädellä vieden ja sai myös kokeilla sitä että palkka oli kupissa siinä edessä.
Yksilö juttuina otettiin hyppyyn halukkuusharkaa (2 hlö edes taas hyppyyn lähetyksillä) ja ruutuulähetystä (palkkalautanen odottamassa ... myös merkkipöntöt kiinnosti kovasti :)  .... pääasia muorilla oli mukavaa :)

Jonna Löytynoja teki kurssilla aerinomaiset muistiinpanot, joten linkit tässä myös niihin: päivä 1  & päivä 2.... noita lukiessa tulee paljon tapahtuneita asioita mieleen :)

Todella mukavat päivät ja ilokseni Jonna ja Minna ottivat myös paljon kuvia meidän lappalaisista, joten varmaan jossain vaiheessa laitan linkin Lalasta, Nastasta, Serestä ja Pellestä otetuihin kuviin :)

Launataina mukanani oli Lalan lisäksi Fiona, joka kanssa seurailtiin iltapäivän harkkoja. Fiona sai osakseen myös ihmisten hyväilyjä ja seurasihan se myös muiden koirien hienoja suorituksia ... toivottavasti otti opikseen ;)

Sunnuntaina mukanani oli Nastan lisäksi Sere ja Pelle, jotka molemmat saivat aamupäivän aikana kävästä harkkakentän katselualueella. Sere oli oma iloinen itsensä ja tukki kaikkien ihmsiten syliin. Pelle otti yllättävän rennosti ja kävi kiinnostuneena tervehtimässä ihmisiä ja kävelyllä tyttöjen kanssa se porhalsi niin kuin isokin mies tyttöjen vierellä :)

Kuulin että viime vuonnakin oli ollut samanlainen viikonloppu, joten toivotaan että ensivuonna päästään taas mukaan lappisporukan kanssa tokoviikonlopulle :O)

Teen fixauksia jos mieleeni tulee vielä lisää juttuja ....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti