maanantai 30. toukokuuta 2011

Cosmoksen kanssa klikkerikurssilla.

Poika nuorimpana kurssilaisena jaksoi ja käyttäytyi hyvin, voin olla ylpeä :)
Samalla pääsi tapaamaan taas useaa aikuista erikokoista koiraa.

Ensin aloitettiin teorialla kentällä olevassa hyvimajassa, yht´äkkiä siinä pyörähti yli pari tuntia kun kouluttajamme Birgitta Strömman kertoi taustatieotja ja juteltiin myös omista kokemuksista ja miten niistä selviäisi eteenpäin.
Tärkeitä pointteja:
- Koira haluaa saada namin -> palkka kohdalle (nami, lelu...)
- Koira haluaa aina välttää epämiellyttävän.
- Muista oikea-aikaisuus - sitä vahvistaa mitä merkkaa! Ota välillä tauko ja tarkkaile oletkko saanut aikaan sen mitä halusit.
- Päätä etukäteen kriteerit - mitä koiralta haluat ja millaisella vaikeusasteella
- Älä jää liian kauaksi samaa asiaa/tasoon, jos kuitenkin sulavaa onnistumista (koira tarjoaa useasti ja onnistumisprosentti yli 80%)
- Pyri pitämään harjoitus "puhtaana" - ei ylimääräisiä ohjauksia, houkuttelua tai rangaistusta, pidä ryhtisi.
- Ole varuilla poimimaan käyttäytymisiä, milloin ja missä vain!
- Gross over koirilla voi olla hivenen sopeutumista itsestään tarjoavaan toimintaan, koska niitä on ehditty jo pitkään nameilla ja liikkeittä houkuttelemaan tekemään asioita.

Harjoitukset kentällä, jossa kaikki 5 koirakkoa samaan aikaan ja Birgitta kiersi luonamme vuorotellen antamassa neuvoja.
- 1 juttu joka Cosmoksella jo tarjottavana on istuminen, josta olen kehunut ja siitä on saanut hyväilyjä & nameja - kaikki poikaa tarjoaa istumista tosi kivasti.
- 2 juttuna saatiin yllättäen poimittua maahanmeno, jota Cosmos satui tarjoamaan kun meni maahan katsomaan siihen lentänyttä koivunlehteä :) tuosta tuli jo tosi voimakkaasti tarjottava juttu, joten pikkuhiljaa voisin alkaa liittää siihen käskysanan.
- 3:n kokeiltiin targettia / kosketusalustaa, johon olisi koskettava tassulla .... joitakin kertoja onnistui, mutta nähtävästi sujuvuus oli niin huono ettei koissu sisältänyt mitä halutaan - pitänee kokeilla tuota myöhemmin uudelleen.
- 4 juttuna tarjosin juomakippoa, ns eteenmenona, mutta siinä hivenen samoja ongelmia kuin targetissa, mutta selvästi paremmin alkoi sujumaan - loppu puolella kävi peräti molemmat etutassu kupissa :)

Alla lopuksi pari kuvaa harjoituksistamme :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti