keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Opettava Toko koemainen harjoitus - Fenni

Eilen osallistuttiin Vas:n kehänauhatreeniin Fennin kanssa.
Tulipa huomattua että Fennilläkin on todella suuri ero siinä missä tehdään, tuntui että sen tutka oli päällä joka suuntaan. Sitä kiinnosti linnut, junnujen pesis, toiset koirat, toiset ihmiset ja vielä trimmerikin oli kentällä lyhentämässä ruohoa.
Olin aluksi ilmoittanut että otetaan seuraaminen irti, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo.
No kun päästiin paikalla ja porukkaa oli tosi vähän sai Henna houkuteltua meidät vielä lyhyeen paikallamakuuseenkin - hyvä niin tulipahan sekin kokeiltua tuossa viretilassa.
Kehänauhatreenit ovat WOFF´n, VAS´n ja OCA´n keskenään järjestämät epäviralliset tottelevaisuuskoemaiset harjoitukset, joissa kukin koirakko etukäteen ilmoittaa järjestävän vastaavalle mitä muutamia liikeitä koirakko haluaa harjoitella yhdistettynä koemaisesti.
Kulloinkin järjestävän yhdistyksen puolesta on järkätty tuomari ja liikkuri.
No sitten niihin meidän liikkeisiin:
Kehääntulotarkastus: Fenni pyöri väkkärän lailla kun ihminen oli siitä kiinnostunut.
Yhteissuoritus
Paikallamakuu: "maahan"-käsky toimi tokalla kertaa mutta sitten Fenni pönkkäsi samointein ylös istumaan (joka meille jotain uutta). No lopulta sain Fennin pysymään maassa ja menin 20m päähän muiden ohjaajien linjaan seisomaan. Suoritus kesti 1min ja tuona aikana Fenni kyllä makasi, mutta pää pyöri joka ilmansuuntaan. Palatessa istumaan nousu toimi todella hyvin.
Yksilösuoritukset
Fenni oli numerolla yksi. Kävästiin kehästä ulkona mutta koko ajan oli todella vaikeaa saada sen kontakti pysymään minussa, mutta ei auttanut kun mennä takaisin kehään tekemään jonkinlaisia suorituksia.
Seuraaminen: Vihdoin sain Fennin sivulle ja tiiviisti tulikin. Sitten vain koira irti ja yrittämään. Liikkeelle lähtö onnistui, mutta tuli pomppu jonka lisäski noin muutaman metrin jälkeen Fenni edisti ja katteli kauas eteenpäin, joten komensin takaisin sivulle ja samassa hoksasin hidastaa vauhtiani. Tuon jälkeen loppu osa meni suhteellisen hyvin.
Kehuin Fenniä todella rauhallisella äänellä ja silityksillä, pistin kiinni hihnaan ja siirryttiin seuraavan liikkeen lähtöpaikkaan. Tuomari kommentoi käsieni sijaintiin "voitaisiin tulkita kaksoiskäskyksi", mutta näin me mennään ainakin vielä.
Liikkeestä maahanmeno: Fenni taas sivulle ja irrotin taluttimen. Seuraaminen oli mielestäni yllättävän hyvä, mutta maahan käskyjä piti antaa kaksi. Fenni pysy hyvin paikoillaan ja loppuosa perusasentoon nousukin onnistui hyvin - tyttö pingahti käskystä hienosti istumaan :)  Taas rauhalliset kehut ja silitykset - koira kiinni ja seuraavaan lähtöpaikkaan.
Luoksetulo: Fenni tiiviisti sivulle, mutta irrotettua sen alkoi katsella vasemmalle puolella olevia ihmisiä/koiria joten oma oloni tuli kovin epävärmaksi. No jätin koiran kuitenkin ja kutsuessa Fenni läheti hienosti pinkoen iloisesti suuntaani, mutta sitten veti hivenen ohi, joten piti antaa toinen sivulle käsky ja onneksi se toimi. Aaah suorituksemme oli ohi. Taas rauhalliset hyväilyt ja kehut, jonka jälkeen pienen tuomarin jutustelun jälkeen poistuttiin kehästä. Tuomari kyllä mainitsi minun olemuksesta että "olet aivan liian jäykkänä ja myrtsin näköinen" .... olin ihan täysin samaa mieltä, oma oloni oli hyvin epämiellyttävä. Ja lopuksi Satu kysyi miten se mielestäni meni, vastasin totuuden mukaisesti että olin todella pettynyt. Mutta kun näin seuraavana päivänä sitä ajattelee olen yllättävän tyytyväinen että menin kokeilemaan, nyt taas tietää mihin pitää keskittyä:
-Mennä ajoissa paikalla, jotta Fenni ehtii tottua ympäristöön.
-Ota lyhyitä tokotuksia palkaten ennnen omaa suoritusta.
-Yritä rentoutua kehässä.
Kiitokset Vas´laisille harjoituksista, toivottavasti päästään taas seuraaviinkin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti