perjantai 14. toukokuuta 2010

Nastan agility2 & Rally-Toko1 harkat ja Sanden Tokokurssi 1/5

Eilen oli ihana koiramainen vapaapäivä ... klo 16 aloitettiin Nastan agilityharkoilla ja jatkettiin klo 17:30 Rally-Tokoharkoilla vielä Nastan kanssa. Sitten katseltiin hetki kun toiset aloittelivat agilityharkkojaan ja sitten suunnattiin Koivulahteen, jossa oli Sanden Tokokurssin ensimmäinen harkka, kurssi kestää 5 kertaa ja on joka toinen viikko.


Sanden harkoissa käytiin läpi luoksepäästävyys, seuraaminen, sivulletulo ja paikallamakuu.
Luoksepäästävyydessä istutettiin kolmen ryhmässä koiria vierellä pitäen kontaktia ja kehuen siitä kun "tuomari" lähestyi koirakkoa. Hienosti meni, ihan vain muutama vilkaisu lähestyvään henkilöön ja kontakti palasi taas :)
Seuraamisessa tehtiin imutusta, joka oli tosi tiivistä ja muutoin hyvin suoraakin paitsi ihan alussa kun otin Sanden lennosta mukaan. Jatketaan muutoin samalla lailla, mutta ennenkö aloitan imutuksen tulee katsoa että Sande on suorassa vierelläni. Muista pitää käsi tarpeeksi alhaalla.
Sivulletuolo kaksi tapaa, Sande tulee muuten hyvin sivulle, mutta kun sivulla istuessa nostan käden pois, niin silloin poika haluaa kallistua ulospäin ja siirtää useasti ulimmaista etutassuaan tueksi ulospäni -> 1) kädellä edestä sivulle vienti, muuta käden kulkurataa koukusta enemmän suoraksi. 2) koira takaa suorassalinjaassa sivulle ja kässärillä istumaan, tulee ihanan suoria perusasentoja :)
Paikallamakuu Pelkällä maahanmeno käskyllä kyllä Sande menee alas, mutta siirtyy kauemmaksi niin pelullaan että asennosta tulee vino, niin alan korostamaan suoruuttaa viemällä pojan maahan ja jotta pysi siellä kun nostan käden pois annan palkkana komisen nakkipalaa, joten keskittyminen siirtyy niihin käden vedon liikkeen sijaan (joka nyt nosti Sanden takaisin istumaan). Tuota ajan pituuttamista voisi toistaa 3 nakin palkalla 3-4 kertaa per suoritus.
Kivaa oli ja nyt jo odotetaan että pari viikkoa hurahtaisi, että päästäisiin uudelleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti