sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Fenni The Karhukoira :)

Kävästiin tänään karhunhaukkukokeessa Munsalassa. Fenni osoitti olevansa todella rohkea ja sinnikäs tyttö!
Testi kesti reilut 10 minuuttia ja alkoi jo pikkutien varresta, jossa oli viimetalvisia karhun alusolkia, karhun ulostetta, siitä lähti verijälki joka vei testialueelle. Fenni kiinnostui löydästä erittäin hyvin ja lähti hienosti seuraamaan verijälkeä. Sitten hajun sekoitti Uffen askeleet kun hän oli kävellyt ulkotaloon, joten Fenni kierti sen ja sitten se hoksasi ison lintuteoksen, jolle alkoi haukkua. No pian käännettiin katse karhua kohden ja sitten se toiminta vasta alkoikin. Meikäläinen piiloutui vähin äänin trailerin taakse, jossa odottelin koko ajan hiljaa. Uffe hoiti videoinnin, valitettavasti kun etäisyys oli aika pitkä on kuvanlaatu aika huonoa. Järjestäjät kyllä filmasivat testin myös joten jälkikäteen saamme sieltä paremman tallenteen.

Kommentteja testisuoritukseta:
Alku pikkasen hapuilua ja vähän kaukana, joka laskee pisteitä. Fenni oli ärhäkkä ja vihainen karhulle. Oli myös tarpeeksi lähellä. Haukku oli puremahaukunkuulosta, mutta puremaa se ei tehnyt. Ketteryyss ja väistö myös laski pisteitä koska Fenni teki töitä aika paljon paikalla seisten, kun oikea oppinen kiertäisi karhua. Sitkeyttä oli ihan riittävästi, pieniä vilkaisuja emännän perään oli, mutta kokonaisudessa erinomaisen hyvä suoritus. 60 pistettä ja III palkinto Diblomin kera :)

Tuomarit tuumailivat myös, kun ovat testailleet niin slk, lpk että nyt 2 kpl rlk (Norri & Fenni), olivat he sitä mieltä että (vaikka otanta on tosi pieni 2kpl rlk), niin rlk tuntuisi olevan selvästi riistaverisempi kuin muut lappalaisrodut. Rlk:lla on enemmän riistataipumusta, kuten metsästyspystykorva tyypillä.

Kiitos tuomareille, tilaisuus oli hyvin mielenkkintoinen!

Tässä osia testistä (koosteen kesto 4,20 min): http://www.youtube.com/watch?v=HHbmIle-3oc
(koko koe kesti reilu 10 min) Testaajat: Antti Paloheimo ja Erik Blomqvist.
Ja tässä kuvia:

Diblomi :)


Lähikontaktia testin jälkeen:

Tyytyväinen kokoonpano :)

Tulokset:

Tässä linkki Pena-konekarhun sivulle: http://konekarhu.suntuubi.com/?cat=1
Lue mm artikkeleita kokeesta - "tämä ei ole voima-, vaan tekniikkalaji kertoo Paloheimo": http://konekarhu.suntuubi.com/?cat=11&img=24

Fenni oli ensimmäinen rlk narttu, joka testattu. Pari päivää aiemmin testattiin ensimmäinen rlk Norri, joka toimi myös todella hyvin saaden kansaan 62 pistettä ja III palkinnon. Täältä voitte katsoa hänen suoritusvideon (huom Merin sivulla FB:ssä):

Lapikas keskustelupalstalla löytyy myös paljon tietoa kokeeseen osallistuneista lappalaiskoirista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti