maanantai 19. lokakuuta 2009

17-18.10. Toko kurssi / Yleistä

Olimme Fennin ja Lalan kanssa viikonloppuna OCA:n järjestämällä TOKO kurssilla, jonka vetivät Susanna Aro ja Henna Jyrinki.

Tähän kerään yleistätietoa, jota kurssilla jäi muistiin (kaikki ei suoranaisesti koskenut koirani). Tein omat osiot Fennille ja Lalalle, heidän harjoituksista.

Oppimisteho harjoituksen aikana maximiin:
-vain yksi koira kentällä kerrallaan ( muut joko autossa, häkissä, puussa kiinni).
-ryhmä harjoituksia vain kun halutaan häiriötä tai esim yhdessä tehty paikallamakuu.
-mieti ennen koiran hakmista mitä & miten tällä kertaa harjoittelet, step by step (hajoita liikkeet pieniin osiin ja harjoittele vain jotain osaa kerralla). Valmiita liikkeitä kannattaa harjoitella vain joskus, esim. ennen koetta, jotta näkee että se toimii.
-mieti etukäteen mistä/miten palkkaat koiran
-asennoidu tehtävään harjoitukseen positiivisesti ja innostuneesti
-motivoi koirasi kunnolla ennen harjoitusta
-pyri siihen että sinulla on kaveri mukana, joka seuraa/kommentoi harjoitustasi
-helpottaaksesi koiran oppimista, älä sekoita esim. liikkeestä seisomis ja maahanmnoharjoituksia samaan kertaan. Mutta esim. liikkeestä seisomisharjoitus, alo luokan hyppy tai avo luokan luoksetulo voi hyvin harjoitella samana harjoituspäivänä. Toki tuolloinkin omissa pätkissä.
-yksi harjoituspäivä voi sisältää esim 2-4 eri harjoitusa, mutta myös yhden koiralle vaikean harjoituksen tekeminen päivässä on suositeltavaa - sisäistys onnistuu paremmin, kuten myös tuohon osaan keskittymien.

Opeta koira leikkimään, vahvista heti pennusta saalistus ja taisteluviettiä, etsi koiralle mielkkäimmät lelut (vetorätit, flesenarut, pallot, patukat...) Leikki loppuu aina kun ilo on ylimmillään, koiralle jää voittajan olo (leikissä koira voittaa lelun ja sitten kuljetetaan koira autoon sillä edelleen lelu suussa, saa pitää saaliinsa).
Palkkana sekä namit & leikki.
Eri paikkojen merkitys häiriöt (muut koirat/eläimet, ihmiset, liikenne, alueet, kellonajat ...).

Hurjasti vielä kiitoksia kurssista ja kuten jo paikan päällä mainitsinkin olisi tosi kiva, jos innostuisitte järjetämään ko. tyyppisiä kursseja kerran pari vuodessa :)

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti