maanantai 19. lokakuuta 2009

17-18.10. Toko kurssi / Lala

Olimme Fennin ja Lalan kanssa viikonloppuna OCA:n järjestämällä TOKO kurssilla, jonka vetivät Susanna Aro ja Henna Jyrinki.

Lalan osuus la 17.10. - kouluttajana Susanna Aro

Leikki
Pari kierrosta harjoiteltiin koiran kanssa leikkimistä, josta Lala piti. Lala peräti toi takaisin lelua kun sen antoi voittaa :)

Perusasento
Tehtiin muutama toisto, toimi superisti, innokas ja hyvä sijainti :)

Seuraaminen
Otettiin pätkät seuraamista ja kuinkas ollakkaan Lala oli väljälti ja edisti ihan selvästi. Joten aloitetaan harjoittelemaan "imutustyylillä" Lalankin kanssa.
Testattiin myös sivulla istuminen ja nämikäden sijainti koiran pään toisella puolella, ok.
Lala katsoi aika nopeaakin silmiin, jolloin sai palkattua. Tehdään kyllä lisää näitäkin harjoituksia.

Takapään käyttö
Tehtiin paikallaan käännöksiä vasempaan ja oikeaan, tosi hyvä :)
Kokeiltiin myös koiran peruuttamista kun kasvotusten, se myös tosi hyvin (ollaan harjoiteltu koiratanssin yhteydessä). Hienosti Lala nosteli takajalkojaan peruuttaessa :) Peruuttamista kokeiltiin myös sivulla ollessa, joka oli hivenen vaikeampaa kun olen pariin otteeseen aiemmin vahingossa astunut Lala tassulle :(


Lalan osuus (valinnaisia) su 18.10. - kouluttajana Henna Jyrinki

Nouto (AVO)
Tehtiin kuten AVO:n nouto. 1. kertaa into oli katossa ja Lala varasti kapulan perään (ehti juosta puoleen väliin) kun heitin lainatun noin 250g kapulan eteeni.
2. ketra meni hienosti, melkeim täys 10 :) Ainut asia joka olisi voinut pisteitä tiputtaa oli pieni kapulan pyöritys suussa. Saatiinkin hyviä vinkkejä pitoharjoituksiin, joissa keskitytään namiin, joka auttoin Lalaa keskittymään ja pitään kapulaa nätisti suussaan. Aluksi tuota voi tehdä edessä sitten sivulla ja miksi ei muutenkin kuljettamisessa vaikka putken läpi juosten tai hyppynoutona.

Kaukot (VOI)
No heti aluksi Lala oli niin innoissaan, että maasta istumaan nousussa peppu irtosi maasta :(
Seuraavan istu käskyn annoin rauhallisemmalla äänellä, jolloin toimi superisti :)
Sitten kun kokeiltiin kaikkia sekasin, loppujen lopuksi Lala liikkuin noin puoli koiran mittaa.
Vinkiksi saatiinkin että harjoitellaan yhtenä kertana vain kahden liikkeen välillä, esim.
"maa-istu-maa-istu-maa", "maa-seiso-maa-seiso-maa" tai "istu-seiso-istu-seiso-istu".
Tuollaisina Lalan tehdessä liikkeet olivat tekniikaltaan puhtaita :)
Vinkki tuli myös siihen että en antaisi namia kädestä (voi innostaa etenemään) vaan heittäisin sen koiran taakse vapautaessani. (tässä myös koiran taakse jätetty palkkakuppi mahdollinen).

Liikkeestä seisominen
Peruuttaen ja koiran tullessa käsky & namin heitto. Paljon toistoja koska nyt ei pysähdy pelkästä käskystä vaan reagoi vasta namin heittoon.
Harjoittele myös omana paikallaan seisominen. Aseta koira seisomaan (käsky jokin muu kuin näyttelyissä käytetty). Ohjaajan pitää pystyä liikkumaan, hyppimään ja vaikka kiertämään koira, ilman että koiran tassukaan liikkuu. Aloita pikkuhiljaa, muta palkata onnistuneet.

Luoksetulo (AVO) - seisominen
Pysäytys namin heitolla (käski ylä kaaressa - selvempi koiralle), tässä ei tarvitse olla erikseen käskyä. Kokeessa silloin pysäytyksessä käytetään käsimerkkiä. Pitää ottaa pysäytyksiä vain harvakseltaan, läpijuoksuja PALJON enemmän.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti