keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Fenni 57 pv

Pian alkaa meikäläisen hermoja raastaa ... Fennin massu on iso, mutta yllättävän vähän siellä liikettä tuntuu. Muutoinkin ovelasti pennut ovat sijoittuneet ylävatsan alueelle, kun meillä normaalisti ovat keski- tai alavatsassa ja vasta ennen synnytystä siirtyvät ylemmäs. Tuntuu että varsinkin tuo oikea puoli on aika rauhallista väkeä (hyvin satunnaisia liikkeitä), vasemmalla puolella liikettä tuntuu niin takaosassa (vilkkain) ja jonkin verran myös sekä ylä- että keskiosassa. Toivotaan että liikettä alkaisi tuntumaan enemmänkin. Kovasti ollaan alettu valmistautumaan, pentulaatikko on jo sisällä, mutta Fenni ei siitä kovasti perusta, mieluisemmin se makoilee eteisen oven edessä, jossa varmaan viileämpää.

Kaikenlaista on hankittu:
Royal Canin Baby Milk - emänmaidon vastiketta on haettu, kuten myös Partosinia, jos tulee tarve. Ostin klinikalta myös lisää Recovery ruokaa, jos käy niin ettei Fennille ruoka loppupäivinä tai synnytyken jälkeisinä päivinä kelpaa, niin tuota voi tarjoilla.
Nenäniistäjä hankittu varmuuden varalta, yleensä tyhjään mahdollisen nesteen pennun hengitysteitä imasemalla ja heiluttelemalla, mutta ompahan hankittu varmuudeksi.
Lux. Muumi Baby suoja-alustoja on hankittu kuten myös Lambi taloupaperia, ennen autoin pentujen kuivauksessa pikkufroteepyyheillä, mutta nykyisin talouspaperi on kätevämpi - ei jää sitä pyykkiä kun voi heittä roskiin. Vaaka on nostettu pöydälle ja sanomalehtiä on iso pino, jotta synnytyspaikka saadaan pidettyä kuivana ja puhtaana.
Niin ja mikä tärkeintä eläinlääkärimme kanssa on sovittu että apua voidaan pyytää, jos siihen tulee tarve, mutta muutoin pidetään vain textareilla hänet ajan tasalla.
Apuaaaaaa .... nyt alkaa jännittämään.  Toivottvaasti synnytys olisi kohta onnellisesti ohi ja pääsisi rauhottumaan pentulaatikon ääreen kuunnellen pikkusta tuhinaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti