lauantai 27. maaliskuuta 2010

Fennin TOKOtorstai

Toiseksi viimeinen toko harkka period1 oli 25.3.2010 sen veti Susanna.

Fenni oli jotenkin huonolla keskittymisellä pitkästä aikaa, en tiedä johtuiko minun käyttäytymisestä vai oliko vain ylitsepääsemättömät hajut ja muut agiradalla rullaavat koirat.

No otettiin sen kanssa ensiksi seuraamista, jossa se mielellään melkeinpä heti halusi lähteä edistämään :(
Sitten otettiin imutuksella viime kerralla opittua vasempaan kääntymistä. Pitää muistaa huomioida parremmin että pidän imutuskäden samassa paikassa, jotta saataisiin toimimaan oikein. Susanna sanoi että ainakin osittain näkyi että Fenni on alkanut käyttämään takapäätään oikeaoppisesti peruuttaessaan.
Tuohon seuraamisimutukseen oli meiltä opetusvaiheessa jäänyt yksi momentti pois, joka voisi olla yksi syy edistämiseen. Kokeiltiin nyt tuota eli norm imutusta käsi koiran nenän korkeudella ja siinä oikeapaikkaisesta käsky "sivulla" & namitus, jonka jälkeen käsi nostettiin "oikeaan" paikkaan ylös ja samoin tein taas takaisin koiran nenän eteen ja jatkettiin muutamia kertoja. Hyvin tuntui menevän :)

Hyppy oli taas kerran stallamme. Voisin vähentää odottamis namitusta ja vaikka kokeilla välillä vain lähtöpaikkaan tuloa ja jos odottaa kiltisti kehut ja poistutaan paikalta.  Hypyn Fenni suoritti taas hienosti ensimmäisistä käskyistä, joten seisomaan pysähtymiseen keskityttiin enemmän. Nyt koska Fenni tietää hyvin jo kääntyä ohjaajaan päin hyvättyään voisi alkaa "seiso" käskyn jälkeen vain heittämään sille palkka etutassujen luokse ja siitä vapautus. Kun alkaa todella toimia pitää käskyn ja namin heiton väliä pidentää.

No jottei kaikki olisi mennyt ok, niin eiköhän yhdessä vaiheessa Fennin mielenkiinnon vei liiaksi agiradalla juossut koira ja se ottin ensiksi pari spurttia meidän harkkakentällä ja sen jälkeen läksi juoksemaan agikentälle ja helssaamaan niitä koiria, joten ei kun hakemaan koira takaisin. Jo siinä palatessa kyselin että vienkö koiran autoon vai mitä tehdään. Susanna oli sitä mieltä että otetaan hyppy vain uudelleen, joka menikin parhaiten ja sitten vasta onnistuneen jutun jälkeen autoon.

Viimesellä pätkällä otettiin vielä seisahtumista, joka ei meinannut osua ollenkaan oikeaan Fenni tarjosi niin istumista, maahanmenoa että sivulle tuloa :( Pikkuhiljaa saatiin myös jokunen onnistunutkin suoritus.
En kyllä ymmärrä miten se oli tuona iltana niin niiin kovasti toisissa maailmoissa :(

Ihan viimeiseksi otettiin luoksetulo, joka on Fennin mielestä tosi hauskaa. Epäilytti kyllä vähän että jos se siinäkin lähtee innoissaa muualle, mutta ei kun yrittämään. Super suoritus tuli, toki tuo hipasu jalkaani, mutta muuten ripeä ja iloinen hyvällä perusasennolla :) Tuohon oli hyvä päättää tuon päivän harjoitukset. Kiitos Susanna taas hyvistä vinkeistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti