perjantai 29. huhtikuuta 2011

Ekat agiharkat kesäkaudelle - Sande

Keskiviikkona oli kauden ensimmäiset agility harjoitukset ryhmässä jossa harkkaan Sanden ja Seren kanssa vuoroviikoin. Kovasti jännitti miten poika muistaa mitään kun edellisistä hajoituksista oli kulunut jo puoli vuotta.
Ihan aluksi otettiin muutamia lähtöharjoituksia, jotka toimi todella hyvin :)
Sitten otettiin eka rata (piirrustus tulossa myöhemmin), jossa oli kolmannella esteellä ohjausharjoituksena niisto, juttu oli hyvin päässäni mitä siinä pitää tehdä, mutta muutamaan kertaan Sande tiputti juuri tuon riman, mutta sitten alkoi tomimaan ja ainakin se tuntui tosi hyvältä :)
Puomi oli myös sellanen jota itse jännitin kovasti, mutta hienosti Sande sen suoritti - välillä vähän liikaakin hakeutui aina puomille kun siitä olisi pitänyt mennä ohi.
Vaikein kohta oli puomin jälkeen tullut takaa kierrettävä / hypättävä este, jossa itse hätiköin ja siksi tuli useampi kielto ... mutta kun jaksoin olla rauhallinen niin kyllä sekin onnistui.
Jostakin putkesta tuli kielto kun oletin että koira sen ottaa ja lähdin liikkeelle toiseen suuntaan liian aikasin ja vedin siten koiran pois suorituksesta.
Kovasti yritin olla rauhallinen ja selvä ohjauksessani, mutta sitten toisella radalla tulikin tökki kun kentän toisessa päässä oli kelpie uros harjoittelemassa A:ta ja siitähän Sande lähti puomin jälkeen suoraan sinne, korvat hävisi - ei auttanut huutaa EI !. Niin loppu leikki lyhyeen kun Sande laittoin etutassunsa toisen uroksen selänpäälle - kaulapannasta kiinni ja harkkamme loppu siihen.... mielenkiintoista katsoa miten poika jaksaa käyttäytyä parin viikon päästä .. no toivotaan myös ettei silloin olisi ylimääräisiä häiriötekijöitäkään, mutta niihin kun ei voi itse kovin paljoa vaikuttaa.
Toinen ongelma johon törmättii on se että pikkuhiljaa pitäisi Sande saamaan hyppimään maxi esteitä, joten aluksi kokeiltiin 50cm ja jonkun hyppäsi ja jonkun meni alta, joten laskettiin 45cm joka toimi hyvin, sitten jokunen taas oli 50cm joka norm suora jutuissa meni paremmin mutta jos tarvitaan tarkkuutta / kääntymistä ei Sande suostunut hyppäämään ... tästä tuleekin meille kunnon haaste ja jos siinä ei onnistuta jäämme epiksiin, koska joka tapauksessa laji on Sanden mielestä todella hauka ja muuten intoa pojalla riittää.

Muutama kuva Sandesta odottaessaan vuoroaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti