maanantai 23. marraskuuta 2009

Synttäreitä & Jkylän KV-näyttely

Lauantaina vietettiin Nasta, Mustin ja Idan synttäreitä.
Onnitteluhalit 8 vuotiaille!
Saimme viestiä Marittalta että Idan toimuminen on mennyt todella hyvin ja tikit poistetaan maanantaina.

Sunnuntaina kävästiin pyörähtämässä Jyväskylän KV-näyttelyssä, tuomarina toimi Norjalaismies Espen Engh. Tuomari oli aika kovakätinen (mm. Sanden kohdalle tuli ominuinen "turkinlaadun testi", ensin tuomari nätisti veteli turkkia edestakaisin ja sitten kokeili muutamaa karvaa ja yhtäkkiä nyppäsi yhden karvan iriti ja tarkastelisi sitä kädessään - meikäläinen katteli silmät pyörinä - tuomari tuumasi että karvan alaosan tulee olla hivenen kiharvata, jota kuulemma tuo nypätty karva sitten oli, voi apua). Tuomari myös kopeloi koirat kunnolla (onneksi molemmat olivat ihan kiltisti) ja jakoi myös aika laajalla väriskaalalla nauhoja edeltävissä roduissa, tyydyttäviäkin sai useampi.

Sande
"Välproportionerad och välbalancerad ung hane. Mycket tilltalande typ. Bra skallebredd för åldren, behöver mer stop. Vackra ögon. Bra hals och frambensvinkling. Får strama sig i överlinjen, svansen kunde vara högre ansatt. Mycket bra ben och tassar. Behöver stabilisera sig i sina rörelser fram och bak. Rör sig mycket väl från sidan. Mycket bra färg, fint pälsanlag."
Jun EH1

Suni
"Mycket snygg. Mycket rörlig tik. Utmärkt typ och helhet. Typiskt huvud fast hon kunde ha något mer stop. Utmärkt hals, förbröst och frambensvinkling. Stram rygg. Välansatt svans. Mycket bra päls och färg, fast inte riktigt i optimal pälskondition. Rör sig synnerligen effektivt och energiskt."
Val ERI1, PN1, CACIB, ROP
.
Tavattiin pikaisesti myös Virpi lapsineen näyttelyssä, ehdittiin vaihtamaan vähän kuulumisia.
Saidalla on tällä hetkellä hivnen hiljaisempaa agilityrintamalla, kun perheen tulokkaan kanssa on vasta aloitteluvaihe päällä, mutta kun hommat alkaa luistamaan, niin varmasti myös Saidakin taas pääsee tositoimissa kiitämään radalle. Nyt vain satunnaisia omia harkkoja, jottei taidot ruostu. Tokon puolella odottelee kokeet avoimessa luokassa kunhan vain Virpin työaikataulut antaisivat myöeten. Tsemppiä tuleviin koitoksiin!
Näyttelyissäkin Saida tulee pyörähtelemään ensivuonna kun perheen toisetkin koirat ovat näytillä, tällä hetkellä Saidalla on kova karvanlähtö päällä, joten siksi ei ollut mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti